Košarka
0

Muminović: Spremni smo za Igokeu Partizan

FENA
Nakon odgođene utakmice prošlog kola Prvenstva BiH, koju igrači Sloboda Dite nisu odigrali zbog bolesti većine igrača "Zrinjskog MC", pred tuzlanskim košarkašima je 14. kolo i susret protiv ekipe "Igokea Partizan".

Trener Slobode Senad Muminović vjeruje da ta prinudna pauza nije ostavila većeg traga na njegovim igračima i da će sutra dati maksimum u susretu protiv Igokee.

"Proteklo razdoblje iskoristili smo da pojačamo tjelesnu spremu igrača i da spremni uđemo u susret protiv Igokee. To je vrlo ozbiljna i jaka ekipa s odličnim pojedincima. Očekujem tešku utakmicu u kojoj će igrači Igokee dati sve od sebe da dođu do pobjede u Mejdanu, ali se nadam da ćemopokazati da možemo odigrati kvalitetno, kao što smo i do sada pokazivali, i da sutra dobijemo ovu utakmicu," rekao je Muminović na konferenciji za novinare.

Vladan Jocović, koji se novinarima obratio ispred igrača Sloboda Dite, također je rekao da je Igokea vrlo nezgodna i jaka ekipa sastavljena od jakih i iskusnih pojedinaca.

"Ipak, mislim da smo mi do sada pokazali da svima možemo parirati i da se možemo nositi sa najjačima. Uz jaku i agresivnu obranu, solidan napad i uz pomoć naših navijača, mi sutra možemo doći do pobjede," rekao je Vladan Jocović.

Na raspolaganju treneru Muminoviću su svi igrači a pridružit će im se i Veljko Tomović.

Sloboda Dita utakmica protiv ekipe "Igokea Partizan" igra se sutra velikoj dvorani SKPC "Mejdan", s početkom u 19 sati.