Košarka
2

Mulaomerović za Klix.ba: Velika je čast i što me spominju kao kandidata za selektora

Piše: Edin Isanović
Damir Mulaomerović
Damir Mulaomerović
Stručni savjet Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici koja je održana u ponedjeljak razmatrao je i imena kandidata za novog selektora seniorske muške bh. reprezentacije.

Savjet u sastavu Dragan Bajić, Tihomir Mustapić i Sulejman Begović razmatrao je nekoliko opcija za nasljednika Duška Ivanovića. Također, napravljen je spisak kandidata koji će biti predloženi za šefa državnog tima. Između ostalih, na spisku se nalazi i Damir Mulaomerović, aktuelni trener zagrebačke Cibone.

Mulaomerović se trenutno sa ekipom nalazi u Litvaniji. U Uteni očekuje prvu utakmicu osmine finala FIBA Europa kupa protiv litavskog Juventusa, gdje će pobjedom pokušati suparniku oduzeti prednost domaćeg terena.

Na pitanje da li su ga zvali članovi stručnog savjeta Košarkaškog saveza BiH, odgovara.

"Ne, još uvijek me niko nije kontaktirao", istakao je ovaj košarkaški stručnjak. Ipak, dodao je kako je ogromno priznanje i sama činjenica da se njegovo ime spominje za potencijalnog kandidata.

"Velika je čast kada te i spominju za kandidata za selektora. To je potvrda da neko cijeni vaš rad", zaključio je Mulaomerović koji ima sjajnu igračku karijeru iza sebe.

U trenerskim vodama, prije Cibone, sa dosta uspjeha je vodio tuzlansku Slobodu.