Košarka
22

Muhamed Pašalić režirao triler, ali Aris ipak poražen

Klix.ba
Muhamed Pašalić
Muhamed Pašalić
Prvim utakmicama četvrtfinala playoffa u A-1 košarkaškom prvenstvu Grčke označen je početak same završnice tamošnjeg prvenstva. U redovima Arisa našu košarku će predstavljati Muhamed Pašalić koji je već prvoj utakmici protiv Panioniosa igrao zapaženu ulogu, ali je nakon produžetka njegov tim ipak poražen (80:79).

U zadnjim sekundama dvoboja između Panioniosa i Arisa naš košarkaš je pogodio za dodatnih pet minuta (66:66), te tako na najbolji način zaokružio odličnu igru Arisa u drugom poluvremenu kada su u jednom trenutku za domaćinima zaostajali čak 17 poena.

Pa ipak, nedostajalo je gostima snage za potpuni preokret, ali se serija sada seli na domaći i uzavreli parket Arisa i nema sumnje da tim našeg igrača zaista ima kapaciteta da protiv bolje rangiranog protivnika kreira iznenađenje, ili ako ništa skupo proda svoju kožu.

Ali, vratimo se igri Muhameda Pašalića u sinoćnjem susretu u kojem je bio među prva tri strijelca Arisa. Postigao je 16 poena, te je tom učinku dodao i tri skoka. Na parketu je proveo 37 minuta. Poen više imao je Pelican, dok se Charisis zaustavio na 13 poena.

U timu pobjednika Pappas je bio odličan sa 28 poena i četiri skoka.

U još jednom sinoćnjem meču Rethymno AEGEAN je kao gost iznenadio PAOK i nakon (71:75) poveo sa 1:0.

Večeras se sastaju Olympiakos i Apollon, te Panathinaikos i Ikaros. Četvrtfinalne serije se igraju na dvije dobijene utakmice.