LeBron James
0

"Mogućnost da obolim od raka me prestravila"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najkorisniji košarkaš osnovnog dijela NBA lige prošle sezone, LeBron James (24), objasnio je u razgovoru za The Plain Dealer kako se osjećao ranije ove godine kada je nakratko mislio da boluje od raka.

Zvijezdi Cleveland Cavaliersa ljekari su u januaru ove godine otkrili izraslinu na desnoj strani njegove čeljusti. Iako su od početka vjerovali da nije riječ o malignoj izraslini, u to nisu bili sigurni, pa su se čekali nalazi biopsije.

  • Brinuo sam se naravno, kao i moja porodica, ali vjerovao sam ljekarima. Bilo mi je drago što je sezona već krenula, pa sam mogao misli usmjeriti na košarku – rekao je James.

  • Nastojao sam se ne brinuti. Ali kada postoji opasnost od raka, naravno da se morate brinuti. Međutim ljekari su me uvjeravali da će sve biti u redu i ja sam slušao profesionalce – dodao je ponajbolji košarkaš današnjice.

Ljekari su na kraju srećom bili u pravu, a James je uspješno operisan početkom juna, tri dana nakon eliminacije Cavaliersa iz finala Istočne konferencije od Orlando Magica.

NBA