Pobijedili Crnu Goru 82:72
36

Mladi košarkaši BiH se plasirali u polufinale EP-a B divizije

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Juniorska košarkaška reprezentacija pokazala je karakter pobjedom u važnom susretu sa vršnjacima iz Crne Gore i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva B divizije.

Naši momci dominirali su nad opasnim protivnikom tokom cijelog susreta u kojem su Crnogorci imali prednost samo na samom startu kada je na semaforu stajalo 2:5. Već do kraja prve četvrtine prednost je bila na strani Bosne i Hercegovine (23:15), a do kraja poluvremena porasla je i na dvocifrenu, pa se na pauzu otišlo kod rezultata 41:29.

Jedino treći period pripao je gostima, ali nije bilo razloga za brigu i susret je mirno priveden kraju sa konačnih 82:72.

Ovaj put, Nurkić je ulogu vođe prepustio Vrabcu koji je bio najefiskaniji u našim redovima sa 27 poena i 3 skoka. Buza je ubacio 21, Ahmedić 11, Glogovac 10, dok se Nurkišć zadovoljio sa 9 poena i 8 skokova.

U redovima gostiju bolji od ostalih bili su Miković sa 16, Žižić sa 14 i Kovačević sa 12 poena.

Ovom pobjedom, naša reprezentacija osigurala je plasman u polufinale sa 2 pobjede i jednim porazom, a tamo je već čekaju Engleska i Češka, dok će četvrta ekipa biti poznata nako što se okonča i posljednji susret druge faze, onaj koji za par minuta počinje izneđu Belgije i Finske, javio je Sportsport.