Bez poraza prošli grupu
7

Mladi bh. košarkaši u srijedu igraju četvrtfinale EP-a B divizije

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu, 15. augusta igrat će prvi susret četvrtfinalne grupe Evropskog prvenstva B-divizije za igrače do 18 godina koje se održava u Sarajevu.

Izabranici selektora Nenada Markovića okončali su grupnu fazu takmičenja bez poraza. Bili su bolji od selekcija Belgije, Holandije, Portugala i Gruzije i u četvrtfinalnu rundu prenijet će dva boda.

Marković je u izjavi za Fenu naglasio da je zadovoljan pristupom i zalaganjem svojih igrača, te da pobjede u grupnoj fazi nisu lako ostvarene.

"Za svaku pobjedu smo morali naporno raditi. Nije to bilo baš tako lako kako izgleda na papiru. U nastavku takmičenja očekuju nas jake ekipe, a na nama je da ispravimo aspekte naše igre koji nisu najbolje funkcionisali. Ovo su mladi igrači tako da je normalno da imaju padove koncentracije, a mi smo tu da to ispravimo", kazao je Marković.

Košarkaši BiH u četvrtfinalnoj rundi nastupit će zajedno s drugoplasiranom ekipom iz D-grupe, te dvije najbolje ekipe iz C-grupe.

Za sada je sigurno da će u četvrtfinalu s BiH igrati selekcija Crne Gore koja je zauzela prvo mjesto C-grupe, dok će se preostala dva učesnika znati nakon večerašnjih mečeva.

Po dvije ekipe iz četvrtfinalnih grupa plasirat će se u polufinale, a tri najbolje reprezentacije na turniru izborit će plasman u A-diviziju.