"Jednaki kroz sport"
15

Mjesec košarke u kolicima u Sarajevu

FENA
Klub košarke u kolicima 3K Sarajevo u narednom periodu će biti domaćin polufinala regionalne NLB Wheel lige i zvaničnog IWBF turnira Eurolige.

U polufinalnim mečevima regionalne lige, koji će se igrati 2. marta u dvorani "Ramiz Salčin" u Sarajevu, snage će odmjeriti 3K Sarajevo i KIK Zagreb, te KIK Sana iz Sanskog Mosta i KIK Vrbas Banja Luka. Finale regionalne lige igrat će se u aprilu u Ljubljani.

IWBF turnir na rasporedu je 8. i 9. marta, a pored domaćina takmičenja na turniru će učestvovati ekipe EMV-Meyzieu Villefrance iz Francuske, WBC Danube iz Srbije, FCK Rolling Devils iz Njemačke i Akropol Norrbacka HIF iz Švedske, saopćeno je iz Kluba košarke u kolicima 3K Sarajevo.

"Pred nama je mjesec vrhunske košarke u kolicima i možemo biti ponosni što smo domaćini ovako značajnih takmičenja. Očekujemo plasman u finalne regionalne lige, dok protivnike iz Eurolige analiziramo i obećavamo sportsku borbu kako bi osigurali nastup na završnom turniru u Španiji krajem aprila ove godine. Nadamo se i daljoj pomoći lokalne i šire zajednice kako bi zajednički dostojno predstavili svoj grad i Bosnu i Hercegovinu", rekao je predsjednik Kluba košarke u kolicima 3K Sarajevo Samir Fazlić.

Utakmice Eurolige također će se igrati u dvorani "Ramiz Salčin", a ulaz će biti slobodan.