Košarka
5

Mirza Teletović: Došlo je vrijeme da napravimo dobar rezultat na EP

Klix.ba
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Kapiten košarkaške selekcije BiH Mirza Teletović priključio se pripremama za nadolazeći Eurobasket, a već je obavio i nekoliko treninga sa ekipom.

"Sa velikim nestrpljenjem sam čekao da se priključim ekipi. Bio sam u stalnom kontaktu sa saigračima i sa generalnim sekretarom Harunom Mahmutovićem, preko kojih sam pratio uvodni dio priprema. Sada sam, na moju veliku radost, napokon tu sa momcima. Imamo sjajnu atmosferu u ekipi, a ja ću se lično truditi da nadoknadim propušteno u ovih nekoliko dana, s obzirom na to da su pravila NBA vrlo jasna. Tokom odmora u Španiji i Jablanici samostalno sam trenirao kako bih što spremniji dočekao početak priprema, jer nam sada slijedi ono najbitnije - uigravanje. Imamo snažan igrački kadar, koji je u situaciji iznijeti sve zamisli selektora Ace Petrovića i sa nestrpljenjem čekam početak pripremnih utakmica, koje će nam pokazati na kakvom smo putu", kazao je Teletović i dodao kako je sretan što je pravo nastupa stekao Stipanović, koji će itekako koristiti u borbi pod košem.

"Svaki kvalitetan košarkaš dobro je došao. U kvalifikacijama smo igrali sa limitiranim brojem igrača i teško da bismo izdržali turnirski sistem igranja sa istim brojem igrača. Naravno, i Savez je fantastično odradio svoj dio posla i na nama igračima je samo da slušamo ideje selektora Petrovića i sve ostalo bi trebalo biti dobro. Uvjeren sam da možemo napraviti dobar rezultat, a kao kapiten ekipe, garantujem da ćemo se boriti za svaku loptu i svaki napad. Dugo čekamo na neki pomak, kada su u pitanju Evropska prvenstva i mislim da je napokon došlo vrijeme za to. Poznajemo se dobro, imamo dobru atmosferu i grupu u kojoj možemo pokazati kvalitet. Nema opuštanja, već borba, borba i samo borba", kazao je Teletović i na kraju čestitao Nenadu Markoviću i juniorima BiH na opstanku u A diviziji.