Košarka
0

Mirza Begić pregovara sa evropskim prvakom Olympiacosom

Klix.ba
Mirza Begić
Mirza Begić
Košarkaš Mirza Begić, Bosanac sa slovenskim pasošem, trenutno pregovara sa evropskim košarkaškim prvakom, grčkim Olympiacosom.

Begić će ovog ljeta definitivno napustiti Real Madrid, sa kojim je igrao finale Eurolige u Londonu. Podsjetimo, u O2 Areni Grci su bili bolji od Španaca rezultatom 100:88.

Odlične partije rođenog Bijeljinca u završnoj fazi sezone natjerale su Upravu Kraljevskog kluba na ponudu novog ugovora Begiću, međutim, kako sada stvari stoje, 216 centimetara visoki centar karijeru će nastaviti na drugoj strani Evrope.

Prema pisanju španskih medija, ponuda koju je Begić dobio od Reala bila je slabija od Olympiacosove, što je bio dovoljan znak za Begića o namjerama Kraljevskog kluba. Za njegove usluge bili su zainteresirani turski Fenerbahce i Galatasaray.

U protekloj sezoni Eurolige, Begić je u prosjeku na parketu provodio 13 minuta, u kojima je postizao pet poena i imao 3,4 skoka.

Sličnu statistiku imao je i u španskoj Endesa ligi. U 14 minuta postizao je šest poena i imao tri skoka.

U karijeri je Begić igrao za Sloboda Ditu, Union Olimpiju, Virtus Bolognu, Geoplin Slovan, Montepaschi Sienu, Žalgiris i tri sezone proveo je u dresu Real Madrida.

Ujedno, on je treći igrač iz Bosne i Hercegovine koji je obukao dres Kraljevskog kluba. Prije njega, za košarkaški tim Real Madrida igrali su Mirza Delibašić Kinđe i Damir Mulaomerović.