Košarka
0

Ming: Možda okončam karijeru ovog ljeta

Totalsport
Yao Ming
Yao Ming
Gorostasni 228 centimetara visoki centar Houston Rocketsa Yao Ming (30) najavio je da bi zbog brojnih problema s povredama svoju košarkašku karijeru mogao okončati već ljetos.

"Sve zavisi o mom skočnom zglobu. Ako ga zaliječim, karijeru ću okončati za dvije godine, u suprotnom, završit ću je već ovog ljeta", rekao je Ming za chinanews.com.

Sezonu 2009/10 Ming je propustio u cjelosti, a prošle je sezone odigrao svega pet utakmica nakon što je u novembru prošle godine zadobio stres frakturu skočnog zgloba.

Kineski centar je dodao da mu motivaciju za nastavak karijere daje njegova jednogodišnja kćerkica Amy.

"Volio bih da me uživo vidi dok igram i čak dok osvajam prvenstvo, a ne samo da preko videa vidi kako joj je tata igrao. Ona je definitivno moja velika motivacija za nastavak karijere, iako moje stopalo treba još puno liječenja."

"Hodanje ili džogiranje je u redu, ali trebam vratiti 80% snage u zglobu kako bih mogao igrati. Trenutno sam otprilike na 30% snage", zaključio je Yao, čiji petogodišnji ugovor s Rocketsima procijenjen na 76 miliona dolara, istječe 30. juna.

Osmerostruki All-Star igrač proveo je cijelu NBA karijeru od 2002. godine u redovima Rocketsa, a pritom je na prosjeku od 19 koševa, 9,2 skoka, 1,6 asistencija i 1,9 blokada po susretu (u regularnom dijelu sezone).

NBA