NBA liga
0

Miami lako protiv New Jerseyja

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
S dvije pobjede krenuli su košarkaši New Jersey Netsa u NBA sezonu, a onda nabasali na Miami Heat i doživjeli uvjerljiv poraz u svom Prudential Centeru. Bilo je 101-78 za goste.

Miamijeve zvijezde nisu se previše potrošile u ovoj utakmici. Dwyane Wade (17 poena, šest skokova, sedam asistencija) i Chris Bosh (18 koševa) na klupi su bili cijelu posljednju četvrtinu utakmice, a LeBron James (20 poena, po sedam skokova i asistencija, pet izgubljenih lopti) njen veći dio. Preciznije, niko od startera kluba kojem se predviđaju velike stvari u ovoj i nadolazećim sezonama, nije odigrao ni 30 minuta utakmice.

Kako je to izgledalo dok je na terenu bila Miamijeva velika trojka najbolje će pokazati sljedeći podaci: U prvom poluvremenu šut Heata iz igre bio je 68 posto, a James, Wade i Bosh kombinirano su postigli 41 poen, odnosno samo jedan manje od cijelog suparničkog tima. Donijelo im je to treću pobjedu u četvrtoj utakmici sezone.

Netse, koji su prošle sezone ostvarili omjer pobjeda i poraza 12-70 nakon što su izgubili 18 uvodnih utakmica, učinkom je predvodio Brook Lopez (20 poena, pet skokova). Vlasnik kluba Rus Mihail Prohorov utakmicu je odgledao u društvu sunarodnjaka Romana Abramoviča, vlasnika engleskog nogometnog Premierligaša Chelseaja.

NBA liga, nedjelja:

New Jersey - Miami 78-101 (Lopez 20p, 5s / James 20p, 7s, 7a, 5il, Wade 17p, 6s, 7a)