NBA doigravanje
0

VIDEO / Miami dvije pobjede od velikog finala

Totalsport
Košarkaši Miami Heata savladali su Chicago Bullse 96-85 u trećoj utakmici finala doigravanja Istočne konferencije NBA lige i na taj način poveli s 2-1 u seriji na četiri pobjede.

Utakmica je igrana u nedjelju u Miamijevoj American Airlines Areni, a obilježio ju je vrlo dobar napadački ritam Chrisa Bosha, krilnog centra domaće ekipe. Nakon što je promašio uvodna tri pokušaja na utakmici, Bosh je pogodio sljedećih 13 od 15 te je utakmicu okončao učinkom od 34 poena i pet skokova. Za Heat, koji kroz sedam domaćih utakmica doigravanja ne zna za poraz, LeBron James je dodao 22 koša, uz šest uhvaćenih lopti i deset asistencija, a Dwyane Wade 17 uz devet skokova.

Bullsima se dogodilo da prvi puta još od početka februara upišu dva poraza u nizu, a budući da se i četvrta utakmica serije igra u Miamijevom domu u utorak, moglo bi se dogoditi da ih vežu i tri.

Za čikašku ekipu, koja je u ovoj sezoni upisala četiri startne pobjede protiv Miamija, najviše je pokazao Carlos Boozer s 26 ubačenih koševa i 17 uhvaćenih lopti. Derrick Rose je dodao 20 uz po pet asistencija i skokova.

NBA doigravanje, finale Istočne konferencije:

Miami (2) - Chicago (1) 96-85 (Bosh 34p, 5s, James 22p, 6s, 10 a / Boozer 26p, 17s)