Košarka
6

Mensur Bajramović: Trebamo još vremena da se uigramo

Piše: O. T.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U derbiju 13. kola Lige 12 Široki je u dvorani na Pecari rezultatom 71:63 savladao ekipu Sparsa i nanio im drugi ovosezonski poraz. Trener Sparsa Mensur Bajramović smatra da su Sparsi mogli do boljeg rezultata, ali presudile su greške u odbrani.

"Ovo je faza navikavanja za mene i tim. Govorio sam šta je bitno u ovakvoj utakmici i mislim da smo mogli bolje proći da nismo pravili greške u odbrani. Bila je dobra i interesantna utakmica, a na nama je da na treninzima promijenimo neke stvari što prije", kazao je Bajramović.

Ovo je za Bajramovića bio drugi meč na klupi Sparsa nakon što je zamijenio Seada Balića. Bivši trener KK Bosna nije se previše dotakao statistike meča koja kaže da su Sparsi imali jako loš učinak u šutevima za tri poena. Njegovi igrači su od 24 pokušaja samo četiri puta pogodili trojku. Bajramović fokus stavlja na vrijeme koje je potrebno da se tim uigra.

"Mislim da smo u odbrani taktički dobro iskontrolisali njihove ključne igrače, ali smo uz sve to imali neke naivne ispade u odbrani. Nekih desetak puta se to desilo i primili smo lagane poene. U napadu je nedostajalo organizacije i trebat će nam vremena da se uigramo", napominje trener Sparsa.