Živinice
0

Memorijalni turnir "Bebe i Džons" u nedjelju 18.10.

Sarajevo-x.com
Ovogodišnji, trećo po redu Memorijalni košarkaški turnir "Bebe i Džons" u Živinicama održat će se u nedjelju, 18.10., a održava se u čast dvojice prerano preminulih, aktivnih košarkaša KK "Živinice '78" kluba, Mije Mišića - Bebeta i Josipa Maunage - Džonsa.

Oni su živote izgubili kao pripadnici Oružanih snaga BiH u proteklom ratu, a Mijo Mišić - Bebe je i posthumno odlikovan Zlatnim ljiljanom zbog doprinosa, hrabrosti i pogibije prilikom spasavanja saborca.

S ciljem da se njihov doprinos u borbi za slobodu sačuva od zaborava, KK Živinice '78 sada već tradicionalno organizuje ovaj košarkaški turnir.

Učesnici ovogodišnjeg Memorijalnog turnira će biti ekipe KK "Brčko Distrikt" iz Brčkog, KK "Student" iz Tuzle kao dva A-1 ligaša, kao i ekipe KK "Gradina" iz Srebrenika i domaća ekipa KK "živinice '78", koji su A-2 ligasi. Za najbolje ekipe i pojedince obezbjeđene su nagrade u vidu pehara i diploma.

Predviđeno je da se održi press konferencija u službenim prostorijama KK "Živinice '78", u četvrtak, 15.10.2009 u 16:30 sati . Na dan odrzavanja turnira 18.10.2009 predviđena je posjeta i polaganje cvijeća u "Spomen parkovima", a takmičarski dio turnira počet će već u 10:30 sati. Prvu utakmicu će igrati domaćin KK "Zivinice '78" protiv KK "Gradina" Srebrenik.