Košarka
0

Masovna razmjena košarkaša

Totalsport
Hidayet Türkoglu (Foto: AFP/Getty Images/File)
Hidayet Türkoglu (Foto: AFP/Getty Images/File)
Jačanje NBA klubova nastavljeno je u četvrtak, a masovnu razmjenu igrača u kojoj su sudjelovala njih osmorica, budući izbor drafta i neznana količina novca izveli su Orlando, Dallas, Toronto i Memphis.

Shawn Marion napustio je Toronto Raptorse, te će sljedeće sezone biti član Dallas Mavericksa, odakle je Jerry Stackhouse otišao među Memphis Grizzliese. Nakon što je Vince Carter već ranije iz New Jersey Netsa došao u Orlando, redove Magica napustio je Turčin Hidayet Türkoglu i priključio se Torontu.

Ostali “dijelovi” ove slagalice su krilo Kris Humphries, centar Nathan Jawai i nepoznata svota novca koji su u paketu iz Toronta preselili u Dallas, kamo je došao i Greg Buckner iz Memphisa. U smjeru Toronta iz Dallasa otputovali su Antoine Wright i Devean George.

Memphis je u promjeni igrača dobio Torontov novac i izbor drugoga kruga drafta sljedeće sezone. Osim na račun Grizzliesa, Raptorsi su novac proslijedili i u Orlando i u Dallas.

Stackhouse, koji će uskoro napuniti 35 godina, je NBA karijeru započeo u sezoni 1995/96, a prosjeci u njoj su mu 18.4 poena, uz 3.4 skoka i 3.7 asistencija. Marion (31) od 1999/2000 prosječno bilježi 17.8 koševa i 9.9 skokova, dok se Türkoglu (30) može pohvaliti s 12.3 poena i 4.2 uhvaćene lopte od kada je 2000. godine stigao u NBA ligu.

NBA