Košarka
0

Makedonski selektor Pipan: Utakmica protiv BiH neće biti laka

Anadolija
Makedoniju očekuje utakmica protiv Bosne i Hercegovine koja sigurno neće biti laka, ali se makedonska selekcija vratila nakon dva poraza i sada je sve moguće, poručio je selektor makedonske košarkaške reprezentacije Aleš Pipan nakon večerašnje pobjede nad Srbijom.

Selektor Makedonije Pipan komentarišući susret njegove reprezentacije protiv Srbije u trećem kolu grupe "B" Evropskog prvenstva u košarci, rekao je da nije lako pobjediti Srbiju i da su njegovi igrači "odradili dobar posao".

On je napomenuo da ih do kraja prve runde očekuju još dvije utakmice i da je prva ona protiv Bosne i Hercegovine koja neće biti nimalo laka.

"Moramo ostati fokusirani, preostaju nam još dvije utakmice. Prva protiv Bosne i Hercegovine, koja sigurno neće biti laka, ali je najbitnije da smo se vratili u takmičenje", rekao je Pipan.

Selektor Srbije Dušan Ivković je rekao da je Makedonija "apsolutno zaslužila pobjedu, jer se s jedne strane nalazila iskusna ekipa, a s druge ekipa koja je imala poteškoće kontrolisati utakmicu protiv jedne takve ekipe".