Košarka
114

Mahmutović: Bosnalijek je pomogao da mladi košarkaši dođu do ovog uspjeha

Klix.ba
Harun Mahmutović (Foto: Klix.ba)
Harun Mahmutović (Foto: Klix.ba)
Historijski uspjeh koji su napravili juniori košarkaške reprezentacije BiH plasiravši se u polufinale Eurobasketa još je veći uzme li u obzir teška finansijska situacija u kojoj se nalazi Košarkaški savez BiH i svi problemi koji su pratili ove mladiće tokom takmičenja.

Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH u izjavi za NAP kazao je da nisu dobili niti jednu marku ni od države ni od Federacije BiH i da su sponzori jedini koji mogu sačuvati sport na neki način.

"Svi sportski kolektivi imaju probleme jer nije riješeno finansiranje, a naše sve selekcije posebno. Bosnalijek je jedna kompanija koja nam daje veliku pomoć. Za sve posuđujemo novac, ne plaćamo kotizaciju i brukamo se po svijetu. Samo oni mogu spasiti na neki način i sačuvati obraz političara i drugih ljudi koji bi trebalo da se brinu o svojim reprezentacijama", kazao je Mahmutović.

On je istakao da se u zemljama regiona reprezentacije finansiraju po zakonu.

"Nama ne može biti izgovor štednja jer ne možemo štediti na djeci. Ja sam sad pod dojmom jer BiH nikada nije imala ovakav historijski uspjeh, ali osjećam jedan jad u duši i time više sam ponosniji na ono što smo napravili", kaže Mahmutović.

On je naveo da je kompanija Bosnalijek svojom podrškom KS BiH pokazali da cijeni sport, a kroz to i sebe jer su „svojom pomoći spasili nas bruke.“

"Mi smo napravili uspjeh i pokazali da možemo", zaključio je Mahmutović za NAP.