Košarka
0

Lynetta Kizer neće nastupiti u sutrašnjoj utakmici protiv Turske

Piše: M. H.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Nakon što je ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon pet godina odigrala prvu utakmicu protiv Rumunije, sutra će igrati i prvu utakmicu na domaćem terenu u tuzlanskom Mejdanu protiv reprezentacije Turske.

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Goran Jovanović ocijenio je da rezultat utakmice protiv Rumunije nije slab, ali da je reprezentacija imala šanse.

Smatra da je prvi šok za njih bio saznanje da Lynetta Kizer neće igrati, dodavši da bi sigurno pobijedili da je i ona igrala.

Za nastup ove američke košarkašice očekuje se odobrenje FIBA-e, a neće nastupiti ni u sutrašnjoj utakmici.

"Igrali smo fantastično, ali nije bilo sreće, a falilo je i malo iskustva", kazao je Jovanović.

Podsjećamo, reprezentacija BiH je u utakmici protiv Rumunije poražena rezultatom 67:65. Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Milica Deura ocijenila je da je bh. reprezentacija nesretno izgubila.

"Imali smo dosta promašenih šuteva, ali u drugom poluvremenu smo pokazale karakter, što daje vjetar u leđa da možemo igrati s jakim reprezentacijama", izjavila je Deura.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Dragana Svitlica nastupila je u meču protiv Rumunije, iako ima zdravstvenih problema - cistu u koljenu.

Svitlica smatra da protekla utakmica protiv Rumunije treba biti lekcija za igračice, te da će im to iskustvo pomoći u predstojećoj utakmici protiv reprezentacije Turske.

"Obećavamo da ćemo se boriti do kraja i biti agresivne do pobjede", poručila je.

Selektor Jovanović je ocijenio da je reprezentacija Turske dobro pokrivena na svim pozicijama, iskusniji su i imaju mnogo osvojenih medalja.

Prema njegovim riječima, igračice se večeras pripremaju parirati reprezentaciji Turske. U sastavu bh. reprezentacije nema promjena.

Utakmica se igra sutra u tuzlanskom Mejdanu u 20 sati, a selektor i košarkašice su pozvali sve navijače da bodre boje BiH, imajući u vidu da dvoranska publika Tuzle doprinosi boljoj atmosferi, a time i motivaciji igračica.