Košarka
0

"Liga 6": Bosna dočekuje Igokeu

FENA
Košarkaši Bosne ASA BHT u derbi susretu 1. kola „Lige 6“ BiH u subotu u Skenderiji dočekuju ekipu Igokee iz Aleksandrovca.

Trener Nenad Marković na pres-konferenciji je istakao da očekuje pobjedu na startu doigravanja.

"Ne bježimo od uloge favorita. Bolji smo od protivnika, Bosna ima imperativ ne samo u ovom meču nego u cijelom takmičenju, jer je naša jedina obaveza odbrana titule prvaka BiH. Igokea jeste kvalitetan tim, u posljednje vrijeme dodatno pojačan nekim igračima iz Srbije, ali smo u ovom trenutku bolji što ćemo demonstrirati na parketu", kazao je Marković.

Iako u redovima Bosne nisu imali dovoljno vremena da uigraju nove košarkaše, Gordana Firića, Aleksandra Damjanovića i Hasana Rizvića, Marković vjeruje, da njegov tim neće imati problema i da će napraviti dobru uvertiru pred gostovanje u Grudama.

Kapiten Edin Bavčić smatra da Bosna u ovom dijelu sezone nema pravo na kiks.

„S tri nova igrača dobili smo na jačini u svim segmetnima i s pravom možemo glasno razmišljati o odbrani titule. Poraz u četvrtfinalu Kupa BiH od Posušja nam je opomena da nema loših ekipa i da u svakom meču moramo biti maksimalno motivisani", kazao je Bavčić.

Susret Bosna - Igokea igra se u subotu u 20 sati u dvorani Mirza Delibašić", a vodiće ga sudijska trojka: Ademir Zurapović (Tuzla), Petar Obradović (Čapljina) i Bojan Jovanić (Banja Luka).