NBA doigravanje
0

VIDEO / LeBron predvodio Miami do izjednačenja

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Košarkaši Miami Heata slavili su nad Chicago Bullsima 85-75 u United Centeru u drugoj utakmici finala Istočne konferencije i tako seriju izjednačili na 1-1.

Glavni problem Bullsa u ovom susretu bio je užasan postotak šuta, kako iz igre (34,1%), tako i sa linije slobodnih bacanja (61,5%). Tako su Bullsi imali tek dvojicu igrača s dvocifrenim brojem postignutih koševa, Derricka Rosea koji je zabio 21 koš uz šut 7-23, te Luola Denga koji je zabio 13 uz šut 5-15.

Za razliku od prve utakmice kada ga je Deng sveo na tek 15 koševa, LeBron James u drugom je susretu bio puno uspješniji, te je zabio 29 koševa, uz 10 skokova i 5 asistencija. Devet od spomenutih 29 koševa James je zabio u zadnje četiri minute i 27 sekundi započevši tricom koja je Heatu donijela prednost 76-73. Pored Jamesa velik su doprinos trijumfu Heata dali Dwyane Wade (24 koša i 9 skokova) i Udonis Haslem (13 koševa i 5 skokova).

Inače posljednju četvrtinu susreta obilježile su tvrde odbrane, pa je tako ona završila 14-10 u korist gostiju iz Miamija koji su tako prvi put ove sezone pobijedili Chicago.

"Ne znam baš da li će se košarkaškim zaljubljenicima svidjeti rezultat 14-10 u posljednjoj četvrtini, ali to je vjerovatno ono na što će se svesti ova serija. Riječ je o apsolunoj uličnoj borbi za obje ekipe", rekao je Miamijev trener Erik Spoelstra.

Na kraju kažimo kako je u United Centeru uživo utakmicu pratio Dennis Rodman, bivši "zločesti dečko" NBA lige koji je s Bullsima osvojio tri prstena prvaka (1996.-1998.).

"Volim ovu ekipu Bullsa, obožavam Joakima Noaha. Ponekad okolo trči bez glave, ali obožavam ga. On je poput mene, samo malo viši. Tom (Thibodeau) je okupio sjajnu ekipu koja je vrlo defanzivno orjentisana i uvjerio je igrače da prvo moraju odigrati kvalitetnu odbranu" rekao je Rodman.

Sljedeća utakmica serije na rasporedu je u nedjelju u Miamiju.

NBA doigravanje, konferencijsko finale:

Istočna konferencija:

Chicago – Miami 75-85 (Rose 21k, 6s, 8a, Deng 13k / James 29k, 10s, Wade 24k, 9s) (serija je izjednačena na 1-1)