Cleveland u šoku
0

"LeBron nam je pljunuo u lice"

Totalsport
LeBron James (Foto: AP)
LeBron James (Foto: AP)
Nakon što je obznanio svoju odluku o prelasku u Miami Heat, u Clevelandu je ljubav spram LeBrona Jamesa prepustila mjesto mržnji.

Velik broj onih koji su se kleli na vječnu ljubav ponajboljem košarkašu današnjice strgnuo je sa sebe dres Cavaliersa s brojem 23 i zapalio ga, a kamenovana je i zgrada TV-kuće iz čijeg je studija James kazao ono što navijači Clevelanda nisu željeli čuti.

"Opalio je pljusku gradu koji je stajao iza njega i bodrio ga još od srednjoškolskih dana. Doći na televiziju i pljunuti nam na takav način u lice ružan je potez s njegove strane", mišljenje je Earla Mauldina, razočaranog navijača.

James je rođen i Akronu, po broju stanovnika petom gradu američke države Ohio u kojoj se nalazi i Cleveland, grad u financijskom kolapsu uslijed gašenja autoindustrije. Unatoč teškoj situaciji, stanovništvo Clevelanda moglo se hvaliti nečim što nitko nije imao, a sada su i bez toga ostali.

"Do samoga kraja nas je držao u neizvjesnosti. Ko smo mi da se s nama tako postupa!? Želiš li ostati, ostani. Ukoliko to nije tvoja volja, samo nestani. Ali, imali smo pravo to saznati na drugačiji način i prije cijeloga svijeta", veli Gary Hunter, još jedan u nizu razočaranih.

"Ovo je kao da smo izgubili finale šutom uz zvuk sirene. Nikada nisam mislio da će otići", dodao je Tom Sheehan, dok je posebno ogorčen bio stanoviti Fred Sczerpak:

"On je gubitnik i bolje je da je otišao. Time nam je učinio uslugu."