Jerry West
0

"LeBron može biti bolji od Jordana"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prema riječima Jerryja Westa, četrnaesterostrukog bivšeg All-Star košarkaša, LeBron James u ovom trenutku je najbolji igrač NBA lige, a uskoro bi mogao postati i najveći svih vremena.
  • Gledajući Cleveland često se zapitam koliko bi oni utakmica dobili bez LeBrona Jamesa. Eto, toliko je dobar. I, ako mene pitate, ima priliku postati najbolji igrač koji je ikada igrao ovu igru - kazao je bivši menadžer Los Angeles Lakersa, čovjek zadužen za dovođenje Kobea Bryanta u Lakerse.

Upravo se Bryant najčešće spominje kao igrač koji je jedini sposoban pomrsiti račune LeBronu, bilo u pojedinačnim nagradama, bilo u borbi za timski naslov NBA prvaka. West smatra da je došlo vrijeme kada se može reći da Bryant više nije prvi, već tek drugi igrač lige.

  • Uvijek bih Kobea izabrao za šut u posljednjoj sekundi utakmice, ali možda nisam objektivan u toj procjeni pošto da sam ga doveo među Lakerse. Sada mislim da ga je LeBron nadmašio.

U hvalospjevima prema vođi Cleveland Cavaliersa West se ne zaustavlja.

  • Michael Jordan bio je najbolji odbrambeni igrač lige, ali i najbolji napadački. I to ne samo jednu godinu, dokazao je to kroz duži vremenski period. LeBron James će učiniti isto budući da svakim danom postaje sve bolji, postaje nezadrživ. Prevelik je, prejak i prebrz sa sjajnom kontrolom pokreta tijela. I još više od toga, izvrstan je i obožavan saigrač - zaključio je West.
NBA