Košarka
0

LeBron James uspješno operiran

Totalsport
Foto: AFP/NBAE/Getty Images
Foto: AFP/NBAE/Getty Images
Zvijezda Cleveland Cavaliersa i ponajbolji košarkaš današnjice, LeBron James (24) podvrgnuo se pet sati dugom operativnom zahvatu kojim je odstranjena benigna izraslina na desnoj strani njegove čeljusti.

Nekoliko su mjeseci doktori pomno pratili Jamesovo zdravstveno stanje, te su u dogovoru s njim odlučili zahvat obaviti nakon sezone. Učinjeno je to u utorak u Clevelandu, tri dana nakon eliminacije Cavsa iz finala Istočne konferencije NBA lige.

Tokom operacije dr. Frank Papay otklonio je tkivo nakon čega je klub u javnost izašao s izjavom da su doktori “zadovoljni ishodom zahvata, te da su u ovom trenutku uvjereni kako neće biti potrebno daljnje liječenje". Očekuje se da će se LeBron u potpunosti oporaviti.

James se nalazi u bolnici odakle će kroz sljedećih nekoliko dana biti otpušten na kućnu njegu.

LeBron James proglašen je najkorisnijim košarkašem osnovnog dijela sezone u NBA ligi. Vodio je momčad do 66 pobjede (uz 16 poraza) i naslova prvaka Centralne divizije. U finalnoj seriji Istoka, koju su Cavsi izgubili 4-2 od Orlando Magica, postizao je prosječno 38.5 poena, uz 8.3 asistencije i 8 skokova.

NBA