Košarka
0

LeBron James s Miamijem dolazi u Cleveland 2. decembra

Totalsport
LeBron James (Foto: AP)
LeBron James (Foto: AP)
Poznat je raspored utakmica osnovnog dijela sezone NBA lige. Košarkaši Miami Heata predvođeni LeBronom Jamesom gostuju kod Cleveland Cavaliersa početkom decembra.

Drugog dana posljednjeg mjeseca u godini LeBron James suočit će se s bijesnom publikom u klivlendskoj Quicken Loans Areni, dvorani čiji je ljubimac bio kroz sedam proteklih sezona.

Bit će to prvo gostovanje Heata kod Clevelanda u idućoj sezoni. Drugo je na rasporedu 29. marta. Cavaliersi će u Miamiju gostovati 15. decembra i 31. januara.

Kad je u pitanju Miami Heat, najatraktivnija ekipa današnjice, u kojoj su ove sezone objedinjeni Dwyane Wade, Chris Bosh i LeBron James, interesantno je da će osam od uvodnih 12 utakmica u sezoni odigrati kod kuće. U tom razdolju šest će puta domaćini biti uzastopce između šestog i 19. novembra.

Od prošle sedmice se zna da Miami sezonu otvara gostovanjem kod Bostona 26. oktobra. Debi pred domaćom publikom Wade, James i Bosh imaju tri dana kasnije protiv regionalnog rivala, Orlanda.

Poznato je također da će utakmice Miami Heata tokom osnovnog dijela iduće sezone biti emitirane s nacionalnim signalom (za područje cijelog SAD-a) u 29 navrata. NBA liga odredila je da maksimum u tom smislu ne smije prijeći broj od 34 emitiranja. I preostalih pet termina, međutim, Miami bi mogao popuniti: NBA liga računa da će ih svojim glasovima za to kvalificirati publika, koja uvijek bira par za elitni televizijski termin utorkom navečer.