NBA liga
0

LeBron James pokorio Cleveland

Totalsport
LeBron James (Foto: AP)
LeBron James (Foto: AP)
LeBron James uspio je smiriti neprijateljski raspoložene tribine Quicken Loans Arene, iste one koje su ga do ljeta ove godine naprosto obožavale.

Po prvi puta se ponajbolji košarkaš današnjice vratio u Clevaland, grad i ekipu koju je vukao sedam godina i u kojima je uzeo dva uzastopna naslova najkorisnijeg igrača NBA lige. I odigrao je na razini na kojoj ga je većina publike u Clevelandu voljela gledati. Njihov problem bio je u tome što je svoj rekord sezone ostvario u dresu Miami Heata usput nanijevši Cavaliersima najveći poraz sezone. Bilo je 118-90.

James je susret okončao s 38 poena, čemu je dodao pet skokova i osam asistencija. Velika koncentracija i nadahnutost rezultirali su i time da prvi puta ove sezone nije izgubio nijednu loptu.

"Iznimno poštujem ovaj klub i ove navijače. Zajedno smo se razvijali od 17 pobjeda u sezoni do posljednje dvije kada smo bili najbolja ekipa lige u osnovnom dijelu. Shvaćam frustraciju ovih navijača, koje iznimno cijenim, ali frustriran sam bio i ja jer nismo mogli osvojiti ono što smo željeli. Cavaliersima i njihovim navijačima želim sve najbolje", kazao je James koji se prije i tijekom utakmice morao suočiti s negodovanjem navijača koji su uzvicima neodobravanja pratili svaki njegov potez.

Dwyane Wade također je bio na nivou zadatka s 22 poena i po devet skokova i asistencija, James Jones dodao je 18 poena i šest skokova, a Chris Bosh 15 koševa i pet uhvaćenih lopti u možda i najboljem izdanju Miamijeve ekipe do sada.

Ipak, uprkos dobroj igri ostatka tima, priča dana ostaje LeBron James koji je ubacio deset poena više od kompletne početne petorke cijele domaće ekipe, od čega čak 24 tokom treće četvrtine. Posljednju je odsjedio na klupi.

Dodajmo i da je Daniel Gibson ubacio 21 koš za domaćina koji je poražen u šestoj od posljednjih osam utakmica i kojem slijedi težak niz od sedam gostovanja u osam sljedećih.

U drugoj odigranoj utakmici u četvrtak navečer sastali su se Golden State Warriorsi i Phoenix Sunsi, a pobjedu je odnio gost rezultatom 107-101, uprkos sjajnom Monti Ellisu (38 poena, četiri skoka, sedam asistencija) i vrlo dobrom Davidu Leeju (25 koševa, osam skokova, po pet asistencija i izgubljenih lopti). I na toj utakmici je najviše vukao igrač koji je stasao u Oaklandu, Jason Richardson s 25 poena. Jednako su dobri bili Grant Hill s košem manje, i Steve Nash koji je uz 13 poena izjednačio i svoj rekord sezone s 16 asistencija.

Bila je ovo deveta pobjeda Sunsa u jedanaest posljednjih sučeljavanja s Warriorsima koji su u nizu od četiri domaća poraza i sedam od osam posljednje odigranih utakmica.

NBA liga, četvrtak:

Cleveland - Miami 90-118 (Gibson 21p, 4a / James 38p, 5s, 8a, Wade 22p, 9s, 9a, 3il, 3ol) Golden State - Phoenix 101-107 (Ellis 38p, 4s, 7a / Richardson 25p, Nash 13p, 4s, 16a, 5il)

NBA