Košarka
0

LeBron James nasrnuo na Mirzu Teletovića, Netsi slavili protiv Heata

Piše: J. H.
Brookyln Netsi pobijedili su Miami Heat rezultatom 104:95. U četvrtoj četvrtini, nakon faula Mirze Teletovića nad LeBronom Jamesom, igrač gostujuće ekipe nasrnuo je na bh. reprezentativca.

Ekipa trenera Jasona Kidda slavila je protiv tima sa Floride nakon dva produžetka. Kapiten košarkaške selekcije BiH na parketu Barclays Centra proveo je nešto više od 14 minuta i ubacio jednu trojku.

Teletović je nakon faula nad Jamesom zaradio i tehničku grešku. Sporan trenutak desio se u četvrtoj četvrtini. Nakon što Mirzin saigrač Livingston nije uspio postići koš, uslijedila je kontra igrača Heata koju je predvodio najbolji košarkaš današnjice.

Međutim, Jamesa je u odbrani dočekao Teletović koji ga je faulirao kako bi spriječio sigurne poene. Prije ovog duela, kako su kazali komentatori ESPN-a, LeBron je napravio faul u napadu nad Kirilenkom.

Na svu sreću, u cijelu situaciju uključili su se ostali igrači i trener Kidd te spriječili eventualnu razmjenu udaraca. Mirza je LeBronov nasrtaj ispratio smiješkom.

Što se statistike utakmice tiče, upravo je King James bio prvo ime susreta sa 36 postignutih poena. Zahvaljujući raspoloženom Joeu Johnsonu koji je postigao 32 poena, Netsi su ubilježili i petu pobjedu u nizu dok aktuelni prvaci nastavljaju loš niz rezultata.