Skromni Amerikanac
6

LeBron James: Daleko smo mi od Dream Teama

Totalsport
LeBron James (Foto: AFP)
LeBron James (Foto: AFP)
U razgovoru za španski AS ponajbolji košarkaš olimpijske reprezentacije Sjedinjenih Država, LeBron James, izjavio je da ekipu koju predvodi ne smatra Dream Teamom.

"Mi nismo Dream Team. Samo smo američka reprezentacija na Igrama u Londonu. Tačka!", izrazio je James svoj stav o usporedbi aktuelne i američke reprezentacije na Igrama u Barceloni prije 20 godina, originalnog Dream teama.

U subotu su Amerikanci jedva (99-94) došli do pobjede nad danas osrednjom litvanskom reprezentacijom.

"Kad protiv sebe imate ekipu koja dobro trči i odlično šutira, što su Litvanci protiv nas imali, onda uvijek imate problem. Ni mi nismo iznimka. Svi su danas pobjedivi. No, mi smo dobili tu utakmicu. Da smo izgubili, imali bismo dramu. Ovako joj nema mjesta. U košarci vam je bitno iskontrolirati kretanje rezultata u posljednjoj četvrtini. Mi smo to uspješno obavili."

Na pitanje šta misli o porazu Španije od Rusije, rekao je: "Nisam ni znao za to dok mi vi sad niste rekli. Ne zamaram se budućnošću. Važna nam je prva iduća utakmica, koju u ponedjeljak igramo proti Argentine. O Španiji ćemo razmišljati kad i ako za to dođe vrijeme. U svakom slučaju, radio se o odličnoj reprezentaciji."

Dodao je i da mu se ne sviđa što ovaj sastav SAD-a nazivaju LeBronovom ekipom.

"Ne sviđa mi se to. Pomalo mi je i neugodno. Kobe Bryant najveća je zvijezda među nama, igrač kojeg smo svi gledali još kao klinci. Pokazao je i ovdje svoju veličinu ubacivši Nigeriji 16 poena za 10 minuta."