NBA doigravanje
0

Lakersi poraženi, Spursi i Bullsi bez šanse

Totalsport
Foto: AFP/NBAE/Getty Images
Foto: AFP/NBAE/Getty Images
Košarkaši Utah Jazza i Dallas Mavericksa iskoristili su domaći parket za pobjede u trećim utakmicama četvrtfinala doigravanja u NBA ligi. Chicago Bullsi nisu.

Subotnju utakmicu u Salt Lake Cityju igrači Utah Jazza dočekat će s zaostatkom od jedne pobjede (trenutno je 2-1) prema Los Angeles Lakersima, budući da su ih u trećoj utakmici serije koja se igra na četiri pobjede svladali 88-86. Pobjednički koš potpisao je Deron Williams (13 poena, devet asistencija) 2,2 sekunde prije kraja utakmice, premda je Kobe Bryant imao mogućnost tricom donijeti i treću pobjedu svojoj momčadi.

Vođa Lakersa cijelu se večer mučio sa šutom (5/24) i, premda je utakmicu zaključio sa solidnom statistikom, (18 poena, sedam skokova, šest asistencija) prst krivnje zbog poraza može se usmjeriti prema njemu i njegovoj potrošnji lopti. Utakmicu su obilježile borbe visokih igrača, tako su Pau Gasol i Lamar Odom za poraženi sastav kombinirano postigli 41 koš i imali 23 skoka. Ipak, obojica su se teško nosila s impresivnim Carlosom Boozerom koji je uz 23 poena imao i 22 uhvaćene lopte.

San Antonio Spursi ubacili su samo 30 koševa na poluvremenu, a samim tim ostali zaključani daleko od mogućnosti da slave u Dallasu. Čak je i njihov trener Gregg Popovich shvatio da od svega neće biti ništa, te je u drugom poluvremenu odmarao svoje zvijezde Tima Duncana i Tonyja Parkera. Krajnjih 88-67 još i dobro zvuči za Spurse koji su nakon treće četvrtine imali zaostatak od 33 poena razlike (75-42). Dvadeset koševa i sedam skokova Dirka Nowitzkog najbolji je je učinak u redovima pobjedničke momčadi, koja će u subotu pokušati povesti 3-1 u seriji.

Iako su u prve dvije utakmice u Bostonu nagovijestili izjednačenu seriju protiv aktuelnih prvaka NBA lige, Chicago Bullsi u svojem United Centru nisu pokazali baš ništa čime bi to potvrdili. Celticsi su slavili 107-86 i tako vratili “break” koji je Chicago ostvario u prvoj utakmici serije. Boston je do druge pobjede došao lako na krilima raspoložene petorke Pierce-Rondo-Allen-Davis-Marbury koja je postigla više poena (89) od svih igrača Bullsa zajedno. Prednjačio je Rajon Rondo s 20 koševa, 11 skokova i šest asistencija. Četvrta utakmica igra se u nedjelju, a domaćin će ponovno biti Chicago.

NBA doigravanje:

Istočna konferencija

Chicago Bullsi - Boston Celtics 86-107 (Noah 8p, 10s / Rondo 20p, 11s, 6a, Pierce 24p)

Boston vodi 2-1 u seriji

Zapadna konferencija

Utah Jazz - Los Angeles Lakers 88-86 (Boozer 23p, 22s, Williams 13p, 5s, 9a / Odom 21p, 14s)

LA Lakersi vode 2-1 u seriji

Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 88-67 (Nowitzki 20p, 7s, Howard 17p, 8s / Oberto 10p, 4s)

Dallas vodi 2-1 u seriji

NBA