NBA All-Star
0

VIDEO / Kyrie Irving pobjednik u tricama, Terence Ross u zakucavanjima

Totalsport
Terence Ross (Foto: AFP)
Terence Ross (Foto: AFP)
All-Star vikend NBA lige nastavljen je u subotu natjecanjima u tricama i zakucavanju. Razigravač Clevelanda Kyrie Irving je bio najbolji u izvođenju trica, dok je Terence Ross (Toronto) najatraktivnije zakucavao.

Ross je u završnom pokušaju preskočio skupljača lopti, provukao loptu između nogu i zakucao desnom rukom. Donijelo mu je to pobjedu nad braniteljem naslova Jeremyjem Evansom u finalu subotnje priredbe u Toyota Centeru u Houstonu.

"Rekao sam dječaku dan ranije da ću ga preskočiti, ali mu nisam rekao da ću istovremeno provući loptu kroz noge. Kad je čuo, bio je malo nervozan, pitao me 'nećeš me udariti, zar ne?'. Morao sam ga umiriti", ispričao je kasnije 198 centimetara visoki Ross.

Osim Rossa i Evansa, u natjecanju su sudjelovali i Kenneth Faried, James White, Gerald Green i Eric Bledsoe. Ocjenjivali su ih legende Houstona Hakeem Olajuwon, Clyde Drexler, Dikembe Mutombo, Rudy Tomjanovich i Yao Ming.

Irving je u finalu natjecanja tricaša pogodio sedam prvih pokušaja, odnosno ukupno 20 od 25. Skupio je 23 boda (zadnje lopte u svakom od pet položaja donose po dva boda), samo dva manje od rekorda koji drže Craig Hodges i James Kapono. Matt Bonner (San Antonio) je s 20 bodova ostao prekratak u finalu.

''Rookie'' Portlanda Damian Lillard je pobijedio u natjecanju vještina, dok je revijalno pucačko natjecanje osvojila ekipa u kojoj su bili Chris Bosh (Miami), WNBA zvijezda Swin Cash i član Kuće slavnih Dominique Wilkins. U nedjelju je u Houstonu na rasporedu glavni događaj vikenda - okršaj izabranih momčadi Istočne i Zapadne konferencije.

NBA