Košarka
0

Kvalifikacije za Eurobasket 2017: Tuzla spremna za utakmice ženske košarkaške reprezentacije

Piše: M. H.
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmice kvalifikacija za Eurobasket 2017. godine igrat će u Tuzli.

Tim povodom danas je organizovan sastanak na kojem su članovi organizacionog odbora razmatrali detalje o pripremama predstojećih utakmica. Danas su imenovani predsjednik organizacionog odbora Bego Gutić, aktuelni premijer TK i dopredsjednik Jasmin Imamović, aktuelni gradonačelnik Tuzle.

Tuzla je domaćin sva tri kvalifikaciona susreta, utakmice protiv reprezentacija: Turske, Izraela i Rumunije igrat će se u tuzlanskom Mejdanu.

Ženska košarkaška reprezentacija snage će odmjeriti prvo sa reprezentacijom Turske, a utakmica se igra 25. novembra u 20 sati.

Član Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH Mirsad Đonlagić ocijenio je da se radi o izuzetno kvalitetnoj evropskoj reprezentaciji. On je rekao da će nastojati da i muška košarkaška reprezentacija igra u Mejdanu.

Jasmin Imamović je ocijenio da je dolazak ženske košarkaške reprezentacije jedinstvena podrška sportu.

Imamović smatra da Skenderija ne može napraviti bolju atmosferu nego Tuzla i u tom trenutku Tuzla će biti glavni grad BiH.

"Kad god možemo dobiti organizaciju neke reprezentativne utakmice, svi ćemo se uključiti u to jer je ovo velika prilika za imidž koji nam je jako potreban. S ovog područja moramo dati 10 golova da bi se priznao jedan", izjavio je Imamović.

Naša reprezentacija u Tuzlu stiže 14. novembra, a 16. novembra ide igrati u Rumuniju. Turska reprezentacija stiže u Tuzlu 23. novembra i bit će smještena u hotelu Tuzla.