Košarka
43

Kraj cirkusa na bh. parketima: Play Off osvojio prvenstvo BiH za žene

Piše: E. B.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Žensko prvenstvo Bosne i Hercegovine, koje se pretvorilo u pravi cirkus u samoj završnici, je konačno završeno, a prvak je postala ekipa Play Offa iz Sarajeva.

Sarajke su u ponovljenom meču sedmog kola Lige za prvaka slavile u gostima kod Banovića sa visokih 62:41 i na taj način osvojile titulu prvaka BiH sa omjerom 9-1, dok su Banovićanke sezonu završile sa skorom 8-2.

Banovićanke su bile nadomak osvajanja titule, no nakon što su slavile u sedmom kolu nad Play Offom rezultatom 69:63, iz sarajevskog kluba su se žalili na registraciju igračice Banovića Tamare Kapor, komesar takmičenja Božo Bošnjak je naredio da se utakmica ponovi o trošku KS BiH, a da Kapor nema pravo nastupa na njoj.

Iz Banovića tvrde kako je registracija reprezentativke BiH u potpunosti uredna i legalna, dok iz Play Offa tvrde kako je igračica u ovoj sezoni nastupila za Čelik, podgoričku Budućnost i Banoviće, što je, kako oni tvrde, nelegalno.

Žensko prvenstvo je odavno postalo takmičenje bez ikakvog smisla. Sve je počelo od izbacivanja Mladog Krajišnika iz takmičenja, pa vraćanja istog usred sezone, zatim zabrane nastupa Čeliku ove sezone, a sve je kulminiralo "slučajem Kapor".

Za nadati se da će nam naredna sezona proteći bez skandala.