Košarka
9

Košarkaški Zmajevi se okupljaju 30. juna

Klix.ba
Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se okuplja u ponedjeljak, 30 juna, i to nakon više od devet i pol mjeseci što je prošlo od posljednje utakmice protiv Litvanije u posljednjem kolu na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Tada smo došli do trijumfa, ali smo ipak na kraju napustili takmičenje. Naš reprezentativni tim ima novog selektora, a to je Duško Ivanović kojem će u vođenju reprezentacije asistirati Nenad Trajković. Prvi dio priprema će da propusti naš kapiten Mirza Teletović koji po pravilima NBA lige sa reprezentacijom ne može provesti više od 45 dana u reprezentativnoj selekciji.

Nihad Đedović još nije zaliječio povredu ruke koju ima, ali se mi nadamo da će Đedović biti spreman do početka kvalifikacija. Jusuf Nurkić trenutno boravi u Americi, ali će se on priključiti seniorima, nakon što odigra Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom do dvadeset godina.

Isto to važi i za Nedima Buzu, Adina Vrapca i Amara Alibegovića. Naša reprezentativna selekcija će biti smještena u hotelu Crystal i svi igrači će se pojaviti do 19:30 sati.