Košarka
74

Košarkaški Zmajevi otputovali na Eurobasket u Sloveniju

Piše: D. B.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Košarkaška reprezentacije BiH danas je sa Sarajevskog aerodroma otputovala u Sloveniju na Eurobasket.

Na prvenstvu Starog kontinenta učestvovat će 24 reprezentacije, koje će biti podijeljene u četiri grupe po šest selekcija. Tri prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe plasirat će se u drugu fazu takmičenja i boriti za za četvrtfinale.

Bh. košarkaši će igrati u grupi B s Makedonijom, Litvanijom, Crnom Gorom, Latvijom i Srbijom. U grupi A će nastupiti Francuska, Velika Britanija, Njemačka, Ukrajina, Belgija i Izrael. Grupu C čine Španija, Slovenija, Hrvatska, Poljska, Gruzija i Češka, dok su u grupu D svrstane Rusija, Grčka, Italija, Finska, Turska i Švedska.

Podsjetimo, selektor Petrović je za utakmice Eurobasketa u Sloveniji, koji počinje u srijedu 4. septembra, odabrao sljedeće igrače: Muhamed Pašalić (KK Aris Solun), Ante Mašić (KK Cedevita), Andrija Stipanović (BC Vanoli Cremona), Marko Šutalo (KK Široki WWIN), Zack Wright (KK Spartak St. Petersburg), Edin Bavčić (BC Kaod), Nemanja Gordić (KK Partizan MTS), Elmedin Kikanović (BC Enisey), Mirza Teletović (Brooklyn Nets), Dalibor Peršić (KK Široki WWIN), Nihad Đedović (BC Alba Berlin), Nihad Sinanović (BC Blancos de Rueda Valladolid).