Memorijalni turnir "Amna Fazlić"
3

Košarkašice Čelika u finalu bolje od Albe

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Treći međunarodni memorijalni turnir "Amna Fazlić" večeras je i zvanično završen nakon što je ekipa ženskog košarkaškog kluba "Čelik" u finalnoj utakmici izašla kao pobjednik nad ekipom Albe Iulia iz Rumunije.

U Gradskoj areni Zenica pred oko 300 gledalaca košarkašice kluba Čelik iz Zenice savladale su rumunske košarkašice Albe Iulie rezultatom 68:64. Prvom četvrtinom dominirale su gošće koje su upisale duplo više koševa nego Zeničanke, koje su na pauzu otišle sa zaostatkom od 11 poena (9:20).

U drugoj četvrtini malo ozbiljnije prepravke u ekipi trenera Čelika, Eldara Durmića, dovele su njegove košarkašice na isto mjerilo sa Rumunkama, pa su na pauzu otišli sa rezultatom 33:33.

Treća četvrtina protekla je u igri koš za koš, ali su ipak košarkašice Albe upisale jedan poen više (49:50).

U završnici presing košarkašica Čelika rezultirao je prvim mjestom ovog memorijalnog turnira, gdje su slavile sa rezultatom 68:64.

Najbolje u redovima Čelika bile su Monika Veselovski sa 18 poena i Alma Kovačević sa 13 koševa. Kod srebrenih košarkašica iz Rumunije najbolje su bile Amanda Thomson koja je ubacila 15, te Rebecca Tobin sa 13 ubačenih koševa.

Košarkašicama Čelika ovo je prvi put da su osvojile ovaj memorijalni turnir, prethodne je osvajala ekipa Hemofarma iz Vršca, dok je ekipa Medveščaka iz Zagreba osvojila treće mjesto na ovogodišnjem takmičenju.