Košarka
2

Košarkašice Čelika savladale Play off u prvoj utakmici doigravanja za prvaka BiH

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Gradskoj areni u Zenici večeras je odigrana prva finalna utakmica doigravanja za prvaka BiH između košarkašica zeničkog Čelika i sarajevskog Play offa.

Zeničanke su utakmicu otvorile odlično te su na samom startu nametnule svoj tempo igre, koji je ipak ekipa iz Sarajeva uspjela stizati. Međutim, sjajna igra i poeni Aide Kalušić, Jasmine Bigović i Aldijane Iriškić osigurale su Čeliku prednost od 12 poena u prvoj četvrtini kod rezultata 23:11, dok je prva dionica završena rezultatom 23:13. U drugoj četvrtini košarkašice Play offa uspjele su napraviti bolji rezultat od domaćih košarkašica (15:20), pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 38:33.

Treća četvrtina je donijela novi preokret na terenu, tako da su domaće košarkašice uspjele postići 11 poena više nego gošće (29:18), a posljednja četvrtina je završena u korist domaćih košarkašica (17:10), koje su na kraju slavile rezultatom 84:61.

Najefikasnije u redovima Čelika bile su Iriškić sa 21, Kalušić sa 18, te Bigović sa 16 poena, dok su kod ekipe Play off iz Sarajeva najviše koševa postigle Babić (15), Nikolić (15), te Đapo (10).