Košarka
29

Košarkašice Čelika porazile Slovenke, prihod od ulaznica za Filipa Blaževića

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Gradskoj areni u Zenici u okviru 3. kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige košarkašice Čelika su rezultatom 75:64 porazile ekipu Grosbasketa iz Slovenije.

Domaće košarkašice su već u prvoj četvrtini odlučile pobjednika gdje su slavile sa 27:6, dok su u drugoj dionici imale zadatak održati prednost pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 44:31. Treća četvrtina donijela je više bodova gošćama nego košarkašicama Čelika (13:15), ali to nije bilo dovoljno za rezultatski preokret na terenu, a posljednja četvrtina je protekla u mirnoj igri Zeničanki koje su imale vodstvo i na kraju slavile sa rezultatom 75:64.

Najefikasnije u redovima KŽK Čelik bile su Kalušić sa 21 poenom i Iriškić sa 18, dok su kod gošći najviše koševa postigle Lankster 25 i Gagić 12.

Trener Grosbasketa iz Slovenije Dragomir Bukvić je nakon susreta čestitao domaćinima na pobjedi te kazao da je večerašnja utakmica bila dobra analiza igre igračkog kadra s obzirom da je tek nedavno preuzeo kormilo kluba.

"Utakmicu smo izgubili u prvoj četvrtini, a naše igračice su se uplašile i atmosfere i igre košarkašica Čelika. Ja im ne zamjerim, trener Čelika ima dobru igru i rezultat. Bili su bolji u skoku i realno gledano na ovu situaciju, ovo večeras je bila jedna lijepa utakmica, a mi idemo dalje da popravimo šta možemo", dodao je Bukvić.

Trener košarkašica Čelika Slobodan Kecman prvo se zahvalio Bukviću na riječima hvale i čestitao svojim košarkašicama na dobroj igri.

"Čestitam igračicama na pobjedi kao i gostima na fer i korektnoj igri. Mislim da smo večeras bili mnogo agresivniji i rastrčaniji, a košarkašice Grosbasketa Gagić i Lankster zaista su bile u punom sjaju večeras. Mi smo utakmicu otvorili odlično, ali nismo dobro reagovali na njihova preuzimanja igre na terenu. Ušli smo u nepotrebnu nervozu i dozvolili im da nam se približe, ali vjerujem da ćemo napredovati", izjavio je Kecman.

Sav prihod od prodaje ulaznica bit će doniran za liječenje Zeničanina Filipa Blaževića koji je teško obolio od akutne leukemije.