Košarka
0

Košarkašice Čelika pobijedile košarkašice Slobode

Piše: H. B.
(Foto: Haris Badžić/Sarajevo-x.com)
Večeras je u zeničkoj Areni odigrano 12. kolo Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige u kojem su košarkašice zeničkog Čelika dočekale košarkašice Slobode iz Novog grada.

Košarkašice Čelika su pobijedile Slobodu, koja je pojačana sa dvije nove igračice, rezultatom 66:55 (20:15, 10:17,22:5, 14:18) čime je Sloboda iz Novog grada pala na posljednje mjesto tabele Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige ne upisavši niti jednu pobjedu.

U prvom poluvremenu, u 18. minuti, Sloboda je došla do izjednačenja, a zatim su i prešle u vodstvo pred sam kraj prvog poluvremena. Ipak, Zeničankama nije trebalo dugo da se vrate u utakmicu te povećaju razliku na 16 poena razlike.

Košarkašice Slobode još su jednom uspjele da se vrate smanjivši razliku, ali to ipak nije bilo dovoljno te su Zeničanke završile utakmicu rezultatom 66:55.

Ovoj pobjedi Zeničanki najviše su doprinijele Bejtić sa 22 postignuta poena, Bura sa 14 poena i 11 skokova, kao i Tolikova sa 12 postignutih poena i 15 skokova. U ekipi Slobode, najbolje su bile Osterman sa 19 i Gagić sa 15 postignutih poena.

U sljedećem kolu, košarkašice Čelika igraju protiv Hemofarma, dok Sloboda dočekuje ekipu Athlete iz Celja.