Košarka
12

Košarkaši Slobode nadigrali Građanski i misli okrenuli derbiju s Bosnom

Piše: D. Brkić
(Foto: Klix.ba)
Pred punim Mejdanom košarkaši tuzlanske Slobode nadigrali su bijeljinski Građanski sa 88:73. Tuzlaci su poslije tri vezane pobjede ubilježili dva poraza, a večerašnjom pobjedom stigli su do skora 4-2.

"Moram biti zadovoljan izdanjem svojim momaka. Odigrali smo požrtvovano i taj trud nam se isplatio. Već večeras počinjemo pripreme za derbi s Bosnom. Raduje nas ta utakmica, u kojoj nemamo šta izgubiti, i idemo u Sarajevo s namjerom da se nadigravamo“, kazao je trener Damir Mulaomerović.

Večeras je Mulaomerović bio najenergičniji od svih domaćih utakmica, a u 8. minuti sudija Milan Adamović pokazao mu je tehničku grešku. Ipak, na krilima navijača Tuzlaci su u drugoj četvrtini preokrenuli rezultat i s 22:24 došli na 36:24. Ponovni pad u igri domaćih ubilježen je u trećoj dionici kada su Bijeljinci došli na -3, ali je zakucavanje Rayana Cooka i još jedna njegova "trica“ podigla cijelu momčad tako da je put ka pobjedi bio otvoren.

Najefikasniji u redovima Slobode bili su Saša Džambić sa 20 poena, koji je ostvario i double-double učinak sa 11 skokova, te Cook sa 15 poena. Kod gostiju Aleksandar Vasilić je postigao 21 poen.

Bitno je istaći kako je Mejdan ponovo bio pun bez obzira što je Sloboda prethodna dva meča izgubila. Statistike govore kako je u Ligi 12 utakmice Slobode u Mejdanu gledalo više ljubitelja košarke nego na svim drugim utakmicama.