Košarka
137

Košarkaši Čelika pobijedili Turbinu i plasirali se u Ligu 12

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Košarkaši Čelika su u trećoj finalnoj utakmici Play-offa A1 lige KSBiH pobijedili ekipu Turbine u gostima rezultatom 71:69, te tako osigurali sebi plasman u elitni razred bosanskohercegovačke košarke.

Turbina je bolje otvorila utakmicu u Prozoru, gdje je u prvoj četvrtini ostvarila prednost od jednog poena (12:13), da bi na poluvrijeme otišli sa deset poena prednosti (41:31). Zeničani se nisu predali, nego su treću četvrtinu otvorili ofanzivno, gdje su na kraju treće četvrtine imali prednost od deset poena (48:58).

Kada se činilo da Zeničani mogu slaviti, u posljednjoj četvrtini, košarkaši Turbine prave preokret na terenu i samo minutu do kraja utakmice imali su prednost od četiri poena (69:65). Trener Čelika Nedžad Hodžić, na teren je uveo Benjamina Fejzagića, koji je sa Avdibegovićem, Begagićem i Hodžićem kreirao preokret i osigurao svome timu plasman u elitni razred bh. košarke.

Hodžić je po dolasku u Zenicu, u razgovoru za Klix.ba, kazao kako je atmosfera na utakmici bila odlična, te da je put do pobjede bio izuzetno težak.

"Igrali smo izuzetno tešku utakmicu, a atmosfera je bila takva da se rijetko viđa na današnjim prostorima. Mi smo kvalitetnija ekipa, vidjeli ste u Zenici, ali teško je to bilo dokazati na njihovom terenu. Čestitam zaista svojim momcima ali i ekipi Turbine koja je napravila veliki zalogaj, ali nisu mogli protiv nas. Mi igramo sa velikim oscijalacijama, prošli smo kroz velike turbulencije, ali ovaj grad zaslužuje kvalitetne prvoligaške utakmice i vremena 90-tih godina", kazao je Hodžić, te dodao da je o ambicijama u Ligi 12 još uvijek teško govoriti.

Košarkaši i stručni štab po dolasku u Zenicu posjetili su prvi festival elektronske muzike "Lunar", gdje su proslavili svoju pobjedu i plasman u Ligu 12.