Košarka
19

Košarkaši Čelika izjednačili seriju sa Turbinom, odluka o prvaku pada u subotu

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Košarkaši Čelika večeras su u uzvratnoj utakmici finala Play-offa A1 lige KSBiH pobjedili ekipu Turbine iz Jablanice rezultatom 104:62, te su sa ovom pobjedom sebi pružili i treću šansu da izbore plasman u elitni razred bosanskohercegovačke košarke.

U prvoj četvrtini košarkaši Čelika su uspjeli napraviti niz od 13 koševa, a prvu četvrtinu su zaključili sa tri koša zaostatka za gostima (22:25).

U drugoj četvrtini Zeničani su uspjeli da se vrate u igru i da naprave rezultatski preokret u svoju korist, te su na pauzu otišli pri rezultatu 41:38. U trećoj četvrtini crno-crveni su postigli 30 koševa, dok su gosti iz Jablanice upisali tek šest poena (71:44), a u posljednjoj četvrtini ostvarili su i najveću prednost u utakmici od +47 (102:55) te su utakmicu priveli kraju rezultatom 104:62.

Košarkaši Čelika su u regularnom dijelu takmičenja ostvarili četiri poraza od ekipe Bošnjaka, Turbine, Brčkog, a poraz od ekipe Studenta koštao ih je prvog mjesta u doigravanju.

U polufinalu play-offa u dva susreta bez problema su savladali ekipu Brčkog, a omjer pobjeda i poraza je bio 14-4, kao i kod ekipe Turbine, koja je zbog koš razlike bila domaćin finala play-offa u prvoj utakmici.

Posljednja šansa Čelika da se priključi u najelitnije takmičenje bosanskohercegovačke košarke bit će u trećoj utakmici sa Turbinom koja će biti odigrana u subotu u Prozoru.