Košarka
0

Košarkaši Bosna ASA BHT spremno dočekuju susrete s Hercegovcem i Guildfordom

FENA
Košarkaši Bosna ASA BHT narednog utorka (6. novembra) susretom s prvakom Velike Britanije - Guildford Heatom otvaraju sezonu u ULEB kupu. Posljednju probu uoči izlaska na evroposku scenu "studenti" će imati sutra u Vogošći gdje u okviru 4. kola Prve lige BiH dočekuju ekipu Hercegovca iz Bileće.

Trener Jure Zdovc na pres-konferenciji je naglasio da u njegovoj ekipi nema povrijeđnih igrača i da spremno dočekuju susrete.

"Za nas je posebno važan susret s Guildfordom. Prva utakmica je najteža, moramo po svaku cijenu startovati s pobjedom", kazao je slovenski stručnjak.

Kapiten Edin Bavčić istakao je da su svi igrači maksimalno motivirani da prvi nastup u renomiranom takmičenju pred svojim navijačima otvore pobjedom.

"Susret s Guildford Heatom, za naš klub mogao bi biti od presudne važnosti u daljem takmičenju i sigurno je da će velika podrška publike biti neophodna da bi se ostvario dobar rezultat na samom početku", kazao je Bavčić.

Ekipa Guildforda je prvak Velike Britanije i osvajač prošlogodišnjeg Kupa. Iako ne važi za favorita ni u jednoj utakmici u gostima u svom prvom nastupu u ULEB kupu, u Sarajevo ne dolaze spuštene zastave.

Prvenstveni susret Bosna ASA BHT - Hercegovac na programu je u petak u 18.00 sati u dvorani "Amel Bećković" u Vogošći, dok će se utakmica s Guildfordom igrati 6. novembra u Olimpijskoj dvorani "Zetra" u 20.15 sati.