Bajramović mijenja taktiku
0

Košarkaši BiH večeras protiv Belgije

Piše: Edin Isanović
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Večeras je u zeničkoj Areni mnogo teži ispit. Na noge nam dolazi Belgija koja je po svim segmentima igre mnogo opasniji rival. Šef državne selekcije naglašava da će u ovom sudaru biti određenih korekcija u sastavu.

Muška košarkaška reprezentacija večeras će u sklopu grupe „A“ doigravanja za plasman na Eurobasket u Poljskoj u Zenici odigrati utakmicu protiv Belgije. U prvom dvoboju doigravanja naši reprezentativcu su u gostima savladali Portugal.

No, i pored trujmfa zabrinjavaju velike oscilacije u igri izabranika Mensura Bajramovića. Naime, u jednom trenutku odabrana selekcija BiH imala je prednost od 24 poena, a u posljednjoj dionici meča Portugalci su uspjeli da se vrate i da se potpuno rezultatski približe.Ipak, za potpuni preokret nisu imali snage, slavili smo šest poena razlike.

Večeras je u zeničkoj Areni mnogo teži ispit. Na noge nam dolazi Belgija koja je po svim segmentima igre mnogo opasniji rival. Šef državne selekcije naglašava da će u ovom sudaru biti određenih korekcija u sastavu. Apostrofirao je da su gosti izuzetno opasan suparnik i da će se morati uložiti mnogo više truda, znanja i zalaganja kako bi se došlo do pobjede. Podvukao je da će demonstrirati potpuno drugačiju igru u odnosu na dvoboj sa Portugalcima.

Bajramović je naglasio kako očekuje i veliku pomoć sa tribina. Utakmica počinje u 20.15 sati uz direktan prenos na BHT1.