Pripremna utakmica
0

Košarkaši BiH ubjedljivo poraženi od Njemačke

Piše: N. G.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Košarkaška reprezentacija BiH ubjedljivo je poražena rezultatom 86-64 od Njemačke u pripremnoj utakmici za Eurobasket 2011 odigranoj u utorak u Bremen Areni u Njemačkoj.

Udarnu petorku naše reprezentacije u ovoj utakmici činili su: Gordić, Đedović, Domercant, Teletović i Kikanović.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri u kojoj je Njemačka održavala blagu razliku, iako je na kraju tu prednost uvećala na osam koševa razlike (22-14). Vrijedi spomenuti da je Nemanja Gordić sjajno zakucao preko Chrisa Kamana.

Njemačka je svoju prednost povećala u drugoj četvrtini na 12 koševa razlike, i s rezultatom 48-35 završilo se prvo poluvrijeme. Najbolji strijelac u prvom dijelu utakmice bio je Robin Benzig sa 12 peona, dok je Mirza Teletović bio najefikasniji u redovima reprezentacije BiH sa osam koševa.

I u trećoj četvrtini Nijemci su nastavili povečavati razliku, pa je tako na kraju ona narasla na 20 koševa razlike (66-46), a i četvrta četvtina nastavila se u istom ritmu, pa je na kraju konačan rezultat i ubjedljiva pobjeda Njemačke iznosio 86-64.

Najbolji strijelac meča u redovima reprezentacije BiH bio je Vasiljević sa 13 ubačenih poena. Dok je najefikasniji na utakmici bio Nijemac Robin Benzig sa ubačenih 19 koševa.

Nijemci su od samog starta bili u prednosti, i tokom cijele utakmice dobro ih je služio šut za tri poena. Još jednom se pokazalo koliko Dirk Nowitzki znači za ovu selekciju.

Košarkaši BiH će u naredna tri dana odigrati još dvije pripremne utakmice, protiv Belgije i Francuske, nakon čega će selektor Sabit Hadžić odrediti 12 igrača koje će voditi na EP u Litvaniju.