Košarka
0

Košarkaši BiH u srijedu putuju u Beograd

PBS/Sarajevo-X
Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mensur Bajramović objavio je danas u Sarajevu imena 12 igrača koji će nastupiti na evropskom prvenstvu, koje 16. septembra počinje u SCG.

Bajramović je sa ranijeg spiska izostavio Barišu Krasića, koji je povrijedio leđa, pa će u Beograd putovati 12 igrača koji su nastupili u posljednjem pripremnom meču protiv Njemačke.

U Beograd putuju: Damir Mršić, Saša Vasiljević, Vedran Princ, Henry Domercant, Siniša Kovačević, Jasmin Hukić, Mujo Tuljković, Elvir Ovčina, Aleksandar Radojević, Kenan Bajramović, Mirza Teletović i Samir Lerić.

Prije odlaska u Beograd selektor Bajramović je na pres-konferenciji izjavio da je zadovoljan obavljenim pripremama. "Smatram da smo obavili kvalitetne pripreme. Odigrali smo nekoliko pripremnih utakmica, u kojima smo pokazali promjenjivu formu, kao i većina reprezentacija. Generalna proba protiv Njemačke je zadovoljavajuća. Nažalost, izgubili smo, ali mogu biti zadovoljan urađenim", rekao je Bajramović.

Kada je u pitanju nastup u Beogradu, Bajramović je izjavio da očekuje tri teška meča u kojem će reprezentacija BiH pokušati napraviti iznenađenje i ostvariti bar jednu pobjedu. "Igramo s reprezentacijama koje očekuju visok plasman, pa možda i medalju. Mislim da to može biti i naša prednost, jer očekujemo da će se naši protivnici čuvati za završnicu takmičenja. Mnogo će zavisiti i od naše igre, jer pobijediti možemo samo uz maksimalno zalaganje. Za pobjedu moramo izgarati za svaku loptu", smatra Bajramović.

Reprezentacija BiH sutra će u 6.30 sa Sarajevskog aerodroma otputovati u Beograd, gdje će u večernjim satima obaviti prvi trening. Prvi susret na EP reprezentacija BiH igra 16. septembra protiv Slovenije. U grupi su još Grčka i Francuska.