Velika borba u Skenderiji
0

Košarkaši BiH poraženi i od Velike Britanije

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u košarci, pred oko 3.000 navijača u dvorani "Mirza Delibašić", u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2011, poražena je od reprezentacije Velike Britanije rezultatom 84:80.

Reprezentacija BiH odlično je otvorila utakmicu protiv Velike Britanije. Predvođeni Domercantom i Vardom, selekcija BiH došla je do vodstva od devet poena razlike kod rezultata 16:7.

Serija BiH se nastavila, da bi se okončala odličnom akcijom koja je završila fantastičnim zakucavanjem Jazvina za vodstvo od 20:9. Nakon toga je uslijedila bolja igra gostiju, koji su uspjeli anulirati veliku prednost BiH.

Prvi period završio je neriješenim rezultatom 24:24.

U drugoj četvrtini uslijedila je najbolja igra naše reprezentacije u kvalifikacijama. Velika borbenost igrača u žutim dresovima praćena podrškom navijača u dvorani "Mirza Delibašić" rezultirala je vodstvom od sedam poena (48:41) na kraju drugog perioda.

Treća četvrtina donijela je pad u igri naše reprezentacije što su košarkaški Velike Britanije iskoristili i do kraja perioda uspjeli izjednačiti rezultat na 64:64.

Na početku posljednje četvrtine Britanci su došli u vodstvo 64:66, ali je Domercant šutem za tri poena vratio prednost na našu stranu.

Potom je uslijedila dobra igra naše reprezentacije. U drugoj minuti četvrte četvrtine Kojadinović je istrčao odličnu kontru za vodstvo od 71:66 i prednost od pet koševa razlike.

I kada su reprezentativci BiH imali priliku da prelome rezultat prave nekoliko početničkih grešaka što Britanci koriste i prave seriju od 4:0. Mini-seriju gostiju prekinuo je Bajramović svojim četvrtim poenom, ali je Reinking tricom vratio stvari na početak. Isti igrač bio je miran sa linije za slobodna bacanja. Velika Britanija povela je rezultatom 73:75.

Minut do kraja Britanci su preko Clarka i Reinkinga došli do prednosti od 76:80. U našoj reprezentaciji niko nije uspio preuzeti odgovornost, pa su napadi završavali bezuspješno.

Deng je sa linije za slobodna bacanja povećao prednost na pet poena prednosti. Sa druge strane Bajramović je promašio šut za tri poena.

Tračak nade našoj reprezentaciji vratio je Kojadinović šutem za tri poena čime je smanjio rezultat na 79:82. Kojadinoviče je imao priliku smanjiti rezultat sa linije za slobodna bacanja, ali je pogodio samo jedno od dva bacanja.

Tačku na i stavio je Reinking sa linije za slobodna bacanja tri sekunde prije kraja. Utakmica je završena rezultatom 80:84.