Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo
18

Košarkaši BiH izgubili od Latvije sa 16 poena razlike

Klix.ba
Detalj sa utakmice u Skenderiji (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba/Arhiv)
Detalj sa utakmice u Skenderiji (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba/Arhiv)
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Rigi izgubila od Latvije. Domaćini su slavili sa 80:64. Potsjetimo, susret ove dvije ekipe u Sarajevu 15. augusta završen je rezultatom 87:84 u korist naše reprezentacije.

Košarkaši BiH su dobro otvorili utakmicu, u prvoj četvrtini su imali vodstvo od 19:16. U redovima naše reprezentacije najefikasniji u prvoj četvrtini su bili Teletović i Kikanović sa po šest poena. Slijedio ih je Wright sa pet te Đedović sa dva.

U nastavku naši košarkaši nisu ponudili dobru igru. Latvija koševima otvara drugi period, koji su i završili sa 12 poena razlike. Najefikasniji u redovima Latvije bio je Daris Bertans, koji je poluvrijeme završio sa 21 poenom. Protivnička ekipa je odlično odigrala ovaj period, dok su košarkaši BiH pravili dosta grešaka. Igrači naše reprezentacije su bili jako loši i sa linije za slobodna bacanja, što je doprinijelo lošem rezultatu. Bertrans je imao odličnu seriju koševa, što je pomoglo ekipi Latvije da poluvrijeme završi rezultatom 42:30.

Nakon pauze nastavio se loš period igre izabranika Aleksandra Petrovića. Treću dionicu su košarkaši Latvije završili sa čak 17 poena prednosti, rezultat je bio 66:49.

Do kraja susreta reprezentativcima BiH nije uspijevalo vratiti se u igru, a Latvija je imala i po 20 poena prednosti. Konačan rezultat bio je 80:64 u korist Latvije.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Dairis Bertans sa 25 poena, dok su u timu BiH bili najefikasniji Đedović i Wright sa po 16 poena.