Košarka
0

Košarka: Sloboda Dita očekuje polufinale domaćeg prvenstva

FENA
Početak Lige 8 za prvaka BiH i potpisivanje novog sponzorskog ugovora bile su teme današnje konferencije za novinare održane u Košarkaškom klubu Sloboda Dita.

Novi sponzorski ugovor potpisan je na godinu dana s Komercijalnom bankom AD iz Banja Luke, koja je prije četiri mjeseca otvorila poslovnicu u Tuzli.

Generalni direktor Komercijalne banke AD Banja Luka Srđan Šuput rekao je da je Banka sa zadovoljstvom prihvatila ovo sponzorstvo, jer Sloboda Dita svoj uspjeh gradi prvenstveno na mladim igračima koji iznose najveći dio tereta u prvenstvu, a naglašena je mogućnost i produženja ugovora naredne godine i to u visini generalnog sponzorstva.

Liga 8 počinje u subotu, 12. travnja, a košarkaši Sloboda Dite na početku imaju dosta težak raspored. Sloboda prvo gostuje kod Bosne ASA BH Telecom. Slijedi utakmica u Širokom protiv ekipe Široki Prima pivo, u trećem kolu u Mejdan dolazi Borac iz Banja Luke.

"U ekipi je trenutno dosta povrijeđenih igrača, ali vjerujemo da možemo ostvariti naš cilj a to je polufinale", rekao je direktor KK Sloboda Dita Žarko Vujović.