Košarka
0

Košarka: Selektori potpisali ugovore

FENA
U Sarajevu je danas potpisan ugovor između Košarkaškog saveza BiH i selektora muške i ženske reprezentacije BiH, Mensura Bajramovića i Zorana Mikeša. Oba selektora potpisala su ugovore do 2011. godine.

Bajramoviću će ovo biti drugi mandat, a na mjestu selektora muške reprezentacije naslijedio je Nenada Markovića.

"Zahvalio bih čelnicima Saveza na ukazanom povjerenju. Kao cilj mi je postavljen plasman na Evropsko prvenstvo i nadam se da ću ga ispuniti. Nakon neuspjeha u posljednjim kvalifikacijama očekuje nas težak i ozbiljan posao, jer imamo veoma tešku grupu“, rekao je Bajramović kojeg u kvalifikacijama očekuju mečevi protiv Izraela, Češke i Engleske.

Zoran Mikeš se nalazi na mjestu selektora već šestu godinu, a u prošlim kvalifikacijama vratio je žensku reprezentaciju u A-diviziju.

Pred njim se nalaze također kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u kojima će, kako je rekao, pokušati izboriti opstanak u A-diviziji, a u najboljem slučaju plasirati se u EP.

"Imamo teške protivnike u grupi, ali ne i nepobjedive. Sigurno je da ćemo dati sve da izborimo plasman na EP, ali naš prioritet je opstanak u A-diviziji“, rekao je Mikeš.