Košarka
0

Košarka-NLB liga: Bosna dočekuje Split, Široki u Zadru

FENA
Košarkaši sarajevske Bosne ASA BHT u 14. kolu regionalne NLB lige u subotu dočekuju ekipu Splita. Nezavidan položaj Splićana na tabeli i problemi u klubu, po riječima Mensura Bajramovića, trenera ekipe „studenata“, ne smiju zavarati njegove igrače.

Naprotiv, smatra da se do pobjede može doći samo maksimalnim angažmanom.

"Nekako se stvorio utisak da ćemo utakmici dobiti lagano. No, mislim da neće biti tako. Tačno je da su gosti imali mnogo problema, ali im to može biti motiv više da se homogeniziraju u pokušaju da ostvare povoljan rezultat. Nekada, u takvim okolnostima, takva ekipa dobije neku unutrašnju snagu i jačinu. Posebno opasni mogu biti Kedžo, Kaštropil i Rudež i na njih trojicu moramo obratiti više pažnje. To znači da bi odbrana trebala biti bolji dio tima. Od svojih igrača tražim maksimalan angažman. Ne smije biti potcjenjivanja, susret se mora shvatiti maksimalno ozbiljno. Split dolazi rasterećen, a protiv takvih timova je ponekad teško igrati“, kazao je na današnjoj press-konferenciji trener Bajramović.

Emir Zimić, mladi centar Bosne, smatra kako njegova ekipa mora opravdati ulogu favorita.

"To što naš sutrašnji rival ima samo dvije pobjede ne smije nas zavarati. U dosta utakmica bili su blizu uspjeha i malo je timova koji su ih nadigrali. Moramo biti oprezni, sa mnogo borbenosti i žara ući u duel i osvojiti dva važna boda“, istakao je Zimić.

Zdravstveni bilten ekipe Bosne je povoljan i svih 12 košarkaša su spremni da se suprostave Splićanima.

Susret Bosna ASA BHT - Split igrat će se u subotu u dvorani "Mirza Delibašić" - KSC Skenderija s početkom u 17.00 sati.

Drugi bh. predstavnik - ekipa Širokog Prima piva u subotu gostuje u Zadru (20.00 sati).

Parovi 14. kola : subota, 16. decembra: Bosna ASA BHT - Split (17.00) Crvena zvezda - FMP (16.30) Helios Domžale - Zagreb (19.00) Union Olimpija - Geoplin Slovan (17.00) Hemofarm - Partizan (18.00) Zadar - Široki Prima pivo (20.00)

nedjelja. 17. decembra:
Cibona - Budućnost (20.00).