Košarka
0

Košarka: Bosna ASA BHT dočekuje Partizan

FENA
Košarkaši Bosna ASA BHT u 20. kolu regionalne Goodyear lige u subotu dočekuju ekipu beogradskog Parizana.

Oba kluba nedvano su ispala iz utrke za osvajanje nacionalnih kupova, Bosna je poražena u finalu od Širokog, a Partizan od Crvene Zvezde u četvrtfinalu, tako da su ekipe maksimalno okrenute što boljim nastupima u Goodyear ligi.

Trener Bosne Mensur Bajramović smatra će utakmica biti izuzetno teška i da će njegovi igrači morati uložiti maksimum.

"Prije svega morat ćemo igrati mnogo agresivnije, kada je u pitanju pritisak na vanjskim pozicijama. Nadam se da će moji igrači ginuti za svaku loptu, jer je to jednini način da se pobjedi ovakav tim. Bez obzira na sve ja sam optimista i smatram da ćemo imati snagu da se suprostavimo Partizanu", kazao je Bajramović.

Kapiten ekipe Nenad Marković smatra da je Partizan zajedno za Crvenom Zvezdom najkvalitenija ekipa u regionu i u ovom takmičenju.

"Ne možemo reći da Partizan ima bilo koju slabu tačku u timu. Imaju jako dobro pokrivene sve pozicije. U ovakvim utakmicama ne vjerujem da bilo ko može da iznenadi drugu ekipu s nekim taktičkim zamislima. U ovoj utakmici pobjeđuje veći voljni momenat i srce. Trebamo izaći bez kalkulacija i jednostavno pružiti 150 odsto od svojih mogućnosti. Pobjeda bi nam definitvno otvorila vrata "final eighta", s mnogo boljom pozicijom nego što smo se nadali prije dva mjeseca", kazao je Marković.

Zdravstverni bilten igrača Bosne dosta je povoljan. Povrijeđeni Tomislav Tomović je od jučer počeo da trenira, kao i Suad Šehović nakon duže pauze, a prema riječima Bajramovića, Tomović će vjerovatno će biti u sastavu.

Susret će se igrati u subotu u dvorani "Mirza Delibašić"u KSC Skenderija, s početkom u 16.30 sati.

Drugi bh. predstavnik u ovom takmičenju - Široki Eronet sinoć je na domaćem parketu poražen od Hemofarma sa 56:67.

Parovi 20. kola: subota, 24. februara: Pivovarna Laško - Zagreb (19.30) Bosna ASA BHT - Partizan (16.30) Helios Domžale - Zadar (19.00) Geoplin Slovan - FMP (17.00) NIS Vojvodina - Union Olimpija (19.00)

Cibona - Crvena zvezda (19.00)